FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Musel jsem zasáhnout, přece se nenecháme okopávat, říká Radek Mezlík

Musel jsem zasáhnout, přece se nenecháme okopávat, říká Radek Mezlík S k a l i c a - Radek Mezlík je většinou velký kliďas, ovšem když jsou jeho spoluhráči v ohrožení, létají jiskry. V sobotním přípravném utkání vyrukoval soupeř ze Skalice v prvních minutách s tvrdou hrou a některé neodpískané zákroky se zkušenému stoperovi pramálo líbily. A tak ve 34. minutě sáhl také k tvrdší hře a inkasoval žlutou kartu. Nejen o kartě, ale o celém utkání se Skalicou jsme si povídali v našem rozhovoru.

 
 
 

Radku nejprve ke tvé žluté kartě...
...Já jsem dostal žlutou kartu? Za ten faul? To jsem vůbec nezaregistroval. (s úsměvem)

Ano, za ten skluz. Bylo to vyústění tvrdé hry Skalice v úvodu. Chtěl si dát najevo, že takhle to nepůjde?
Jasně, přece nás nebudou okopávat. Když je to jednostranné, tak budeme hrát stejnou hru, přece se nenecháme.

Je pravda, že prvních dvacet minut bylo opravdu, když to řeknu kulantně, tvrdých...
To nebylo tvrdé, to bylo dle mého názoru za hranou. Podrážkou napřed za každou cenu, čtyři fauly během dvou minut, ani jeden nepísknutý, já to nemám rád. Buď hrajeme fotbal nebo okopávanou.

Na druhou stranu, po té tvé kartě se to uklidnilo...
Pak se to začalo věnovat více fotbalu nebo takové korektnější hře. Samozřejmě, každý chce bojovat o balón, ale nemůže to být na úkor zdraví. Ať si každý sám za sebe uvědomí, jak to nemá rád, když do něj někdo zajede, a co to může mít za následky. A je to nějaký míč u půlící čáry a ještě v přípravě.

Pojďme celkově k utkání. Bezbranková remíza, i když jeden gól jsme dali, který nám nebyl uznán. Jak si utkání viděl?
To je škoda, myslím, že to uznaný být měl, ale to nevadí. Měli jsme dobrý úvod, pak jsme se trochu vytratili ze středu hřiště, kde začal soupeř sbírat odražené balóny. Skalica dobře kombinovala, byla v pohybu. Bylo to pro nás složitější na organizaci. Myslím, že jsme obstáli.

Utkání dost komplikoval vítr. Čítám, že druhá půle byl jednodušší, poněvadž jsme hráli po větru?
Zase nám tam hodně balónů uteklo právě na úkor větru, že sfoukl míč pryč, bylo to rychlejší. Celkově jsme mohli hrát víc po zemi, ale jak jsem zmiňoval, soupeř byl hodně pohyblivý. Skalica hraje první slovenskou liga, kvalitní přípravný zápas.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies