FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

1.SC na dřeň, kopeme za Dennise! Pomozme mu společně zachránit život!

1.SC na dřeň, kopeme za Dennise! Pomozme mu společně zachránit život! Z n o j m o - Klub 1.SC Znojmo FK, hráči A-týmu a realizační tým se oficiálně zapojil do projektu Znojemsko na dřeň. V rámci tohoto projektu jsme se rozhodli pomoci nejen všem potřebným, ale také fotbalovému kolegovi, devatenáctiletému Dennisu Urcovi. Fotbal není nejen o vítězných bitvách na zeleném pažitu, ale i o vyhraných osobních a životních bitvách. Ukažme společně modrobílé sdrce, pomozme Dennisovi vyhrát bitvu!

 
 
 

1.SC kope za Dennise

Sympatický mladík z obce Svatobořice - Mistřín nedaleko Kyjova, Dennis Urec se od svých šestnácti let snaží zvítězit nad zákeřným nepřítelem - nádorovým onemocněním lymfatické tkáně Hodgkinovým lymfomem. Přesto, že má za sebou několik sérii chemoterapií i transplantaci vlastních kmenových buněk, nemoc se již potřetí vrátila. Jedinou možností na záchranu Dennisova života je nyní transplantace kostní dřeně od nepříbuzného dárce. Toho však lékaři v registrech potencionálních dárců zatím hledají marně.

VSTOUPÍME DO REGISTRU DÁRCŮ KOSTNÍ DŘENĚ

Naši fotbalisté se rozhodli zapsat se ve čtvrtek 25. února odpoledne do Českého národního registru dárců dřeně. Třeba se právě mezi nimi najde ten, který pomůže vyhrát nadšenému fotbalistovi a milovníkovi aut a motorek z Kyjovska ten nejtěžší zápas.

DENNIS URC

Dennis Urc žil normálním životem středoškoláka, těšil se sz každodenních radostí, bavil se s kamarády, hrál fotbal za Spartak Svatobořice. Vše se ale jednoho dne náhle změnilo. V šestnácti letech mu do života vstoupil nezvaný host, zákeřná nemoc zvaná Hodginův lymfom, což je nádorové onemocnění lymfatické tkáně. Dennis s touto nemocí bojuje statečně již třetím rokem, jediná jeho naděje je transplantace kostní dřeně.

Chcete také pomoci? Je to jednoduché!

Pokud jste zdraví a ve věku od 18 do 35 let, stačí přijít ve čtvrtek 25. února ve 12:30 hodin na transfúzní oddělení Znojemské nemocnice a nechat si spolu s fotbalisty odebrat 2 ml krve. Na základě tohoto vzorku budete zařazeni do registru dárců kostní dřeně a pokud se Vaše transplantační znaky budou shodovat s Dennisovými nebo třeba s jiným nemocným, možná právě vy zachráníte lidský život!

ZNOJEMSKO NA DŘEŇ 2015

Znojemsko na dřeň je kampaň zaměřená na podporu Českého národního registru dárců dřeně. Hlavní postavou tohoto projektu je Iveta Hlobilová, jejíž rodina sama zažila velmi složitou situaci, když onemocněl její syn Adam. Právě jemu výrazně pomohlo darování kostní dřeně. Více informací najdete na www.znojemskonadren.cz

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies