FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Vítězný vstup staršího dorostu do jara, výhru nad Vítkovicemi obstarala skvělá první půle

Vítězný vstup staršího dorostu do jara, výhru nad Vítkovicemi obstarala skvělá první půle Z n o j m o - I po prvním jarním mistrovském utkání drží svěřenci trenéra Luďka Zlámala v domácím prostředí neporazitelnost. Vítkovice jsme porazili po velmi dobré výkonu v první půli, kterou jsme vyhráli po gólu Radima Waschera a dvou Jiřího Švejkara 3:0. Vytvořili jsme si tak dobrý základ pro zbývající část hry. V druhém poločasu sice byly Vítkovice lepší, ale i díky brankáři Pepovi Šurkalovi svítila v kolonce jejich vstřelených branek na konci utkání nula.

 
 
16. (Čafka), sobota 19.3.2016
1.SC Znojmo FK - MFK Vítkovice  3:0  (3:0)
Branky: 28. Wascher, 33. a 34. J. Švejkar
ŽK: 67. Šurkala - 39. Lubovský, 61. Uhlík
Rozhodčí: Rosický - Petrucha, Richter
1.SC Znojmo FK: Šurkala - Garčic, Švejda, Pelán, Tofl - T. Procházka, Fukal (c) (88. Kulíšek), Fessl (57. Landšperský) - Švejkar, Wascher, J. Kříž (82. Franc)
MFK Vítkovice: Kodeš - Tomášek (c), Kebísek, Kožušník (63. Niemczyk), Uhlík (79. Palubaj), Lubovský (73. Němec), Kaleta, Peša, Drulák (39. Havlíček), Uher (79. Drnovský), Chlopek
Počet diváků: 67

Komentář k zápasu

Do prvního jarního utkání nemohli zasáhnout dva členové základní sestavy Zdeněk Hříbek a Adam Dúcký, jejichž nepřítomnost byla samozřejmě oslabením. Ovšem i tak zvládli svěřenci trenéra Luďka Zlámala první půli výborně, k čemuž se pochopitelně postupně dostaneme. V úvodu oba týmy hrozily především ze standardních situací. Fesslův rohový kop brankář vyrazil přímo k nohám kapitána Jardy Fukala, jeho ostrou ránu zastavil na brankové čáře jeden z hráčů hostí.

Vítkovice kontrovaly šancí Lubovského, jenž však Šurkalu neprostřelil a právě poté přišel roh a další tutovka. Proti Uhlíkově hlavičce však předvedl náš brankář skvělý reflex. Následně přišly klíčové minuty celého utkání. V rozmezí šesti minut jsme totiž třikrát skórovali. Vše načala 28. minuta, Radim Wascher si počíhal v pokutovém území na padající míč, vyhrál souboj se svým strážcem a parádním halfvolejem nás poslal do vedení. Pro zimní posilu to byl první mistrovský gól za 1.SC. Pak si skvělou minutovku vybral Jiří Švejkar. 33. minuta - umístěná střela zpoza vápna přesně k tyči. 34. minuta - únik, úspěšná zasekávačka a lehký lob přes brankáře.

Pro Ostravany to byla samozřejmě velká rána. Zvlášť, když mohli těsně po znojemském prvním gólu vyrovnat. Uhlík ale těsně minul bránu střelou zpoza vápna. Na druhou stranu na tom mohly být Vítkovice v první půli ještě hůře. To když se po odraženém rohovém kopu prezentoval jedovkou Kuba Kříž.

V druhém dějství to byla trochu jiná písnička. Soupeř již neměl co ztratit a podnikal jeden útok za druhým, naši mladíci se naopak nemohli dostat s vidinou pohodlného náskoku do toho správného rytmu. Hned z kraje poločasu si připsal dva klíčové zákroky Pepa Šurkala, když vykopl nohou velkou příležitost smolaře Uhlíka. Následně včas zareagoval i na dorážku. Tím otupil naděje Vítkovic, které byly sice nadále lepší, ovšem v dalším průběhu utkání už se prezentovaly jen jednou možností, kterou opět spálil tolik zmiňovaný Uhlík.

My jsme naopak ještě v závěru mohli skóre navýšit. Pěknou kombinaci na jeden dotek s Landšperským zakončoval Švejkar, zkompletovat hattrick mu však brankář Kodeš nedovolil. Po výhře jsme se dostali o skóre právě před našeho soupeře na čtvrté místo tabulky.

Ohlasy

Luděk Zlámal (Znojmo): Myslím, že první poločas jsme zvládli jak po herní, tak gólové stránce dobře. Měli jsme tam i další šance, i když i soupeř měl v první půli možnosti ke vstřelení gólu. Za výkon v první půli je vítězství zasloužené. Druhý poločas, jak už to tak v našich luzích a hájích bývá, kdy mužstvo, které vede, vstupuje do druhé půle s vidinou hotového výsledku. Soupeř neměl co ztratit, začal hrát, bojovat, byl aktivní. Zasloužil si vstřelit minimálně jednu branku, protože byl ve druhé půli lepší. My jsme sice měli příležitosti z brejků, které jsme nevyužili, ale jak jsem již zmiňoval, Vítkovice byly v druhém dějství lepší. Ale hraje se na góly, ty jsme vstřelili tři a máme tři body, takže dobře.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies