FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Příprava bude opět hodně variabilní, říká trenér Radim Kučera

Příprava bude opět hodně variabilní, říká trenér Radim Kučera Z n o j m o - Více přípravných zápasů a opět variabilní příprava čítající hřiště, posilovnu a plavecké tréninky s našim regeneračně-kondičním trenérem Květošem Svobodou. Tak nastínil situaci trenér Radim Kučera na začátku letní přípravy. Řeč byla samozřejmě i o kádru a hráčích na zkoušku. Trenér dobře ví, že je třeba najít ideální kombinaci mezi zvučnými jmény a dravým mládím.

 
 
 

Hráče čeká čtyři týdny dřiny

Jak moc ovlivnilo první den společně přípravy deštivé počasí?
Někdy je lepší takové počasí, než úmorná vedra. Ovlivnilo to však tréninkový plán, protože jsme počítali, že budeme na hřišti. Máme tu hráče na zkoušku a chtěl jsem je vidět na větším prostoru. Musel jsem to trochu změnit, ale zase se mi ukázaly jiné parametry. Doufám, že se počasí brzy umoudří, člověk to však neovlivní a musí se přizpůsobit.

Hráči sice plnili už minulý týden individuální plán, přišlo mi ale, že na první den společné přípravy to byla docela dřina?
Teď je čeká jenom dřina, čtyři týdny minimálně. (s úsměvem) Hráči měli čtyři dny, kdy měli individuální tréninky, zaběhali si 30 až 45 minut. Dělám to i kvůli tomu, aby neměli při prvním tréninku ve společné přípravě svalové problémy. V zimě byla pauza delší, takže i plán byl odlišný. Nyní jsme začali trochu zostra, ale obdobně jsme začínali i minulou sezónu. Dovolená nebyla zase tolik dlouhá, takže kluci si odpočinuli tak akorát, jak to vyhovuje tělu. Je potřeba načerpat sílu, vyzkoušet nové hráče a připravit se na další sezónu, která nás čeká.

Hráči se v podstatě nestihnou v uvozovkách ani rozkoukat a hned ve středu už je čeká první přípravný zápas s Českými Budějovicemi...
Tak jsme to i plánovali. Chtěl jsem více přípravných zápasů, protože jsem věděl, že budeme zkoušet nové hráče. K tomu potřebuji prostor, protože ukazatel zápasový je jiný, než tréninkový. Tyto parametry se dobře sledují, když je to skloubené zápasově i tréninkově. Ve středu vyzkoušíme dvě jedenáctky. Pro hráče to není takový záhul, každý si zahraje 45 minut. A to je v podstatě jediný středeční trénink po dvoufázových v pondělí a v úterý. Samozřejmě stejně jako loni pokračujeme i v plaveckých trénincích s Květošem Svobodou. Příprava bude opět hodně variabilní, hřiště, bazén, zápasy. Hráči, kteří tady byli minulou sezónu, už si na to zvykli. Pro nováčky je to samozřejmě něco nového, ale určitě si také zvyknou.

Musí se najít ideální mix mezi zvučnými jmény a dravým mládím

Čítám, že jak to bývá v každé přípravě, v průběhu následujících dní zde bude několik hráčů na zkoušku. Zřejmě nezůstane jen u té pětice?
Máme ještě naplánované nějaké hráče na zkoušku, ale ono se to nějakým způsobem vyvíjí. Byl i o nějaké naše hráče zájem, ale takový je zkrátka koloběh fotbalového života. Přijde lepší nabídka, vyšší nabídka, hlavně z první ligy. Proto, tu hráči jsou, aby se ukázali, prodávají to, co v sobě mají, každý hráč se chce posouvat dopředu.

Fanoušci možná čekali na zkoušce nějaké zvučnější jméno?
Máme zde řadu hráčů, kteří jméno mají Cihlář, Nepožitek, Mezlík, Šumbera, Helísek a další. Hráče se jmény máme, ale potřebujeme k tomu také dravé mládí a také nový impuls a vše co je sním spojené. Taková zdravá obměna. Jak někdo odešel, tak musí někdo přijít. Uvidíme, který z těch hráčů zde zůstane. Dívat se jen po zvučných jménech, to nejde. Za prvé je to finančně náročnější a za druhé nejde vše skloubit tak, aby zde byla jen zvučná jména. Musí tu být i kluci, kteří se chtějí ukázat, takoví ti dříči. Musí se najít ideální mix mezi zvučnými jmény a dravým mládím.

Není to špatný los hrát na úvod doma s Baníkem

Na závěr přejdeme trochu stranou přípravy, co říkáte na los nadcházejícího ročníku FNL a to, že se v prvním kole střetneme s Baníkem Ostrava?
Atraktivní zápas...

...třeba i z trenérského hlediska?
Z trenérského hlediska byl více obtížnější zápas s Vyšehradem, tam to pro mě byla velká neznámá. Baník je o mnoho větší fotbalová značka. Jsme zvědavý, jaký dá dohromady přes léto kádr, jak posílí. Podle mě to mužstvo bude daleko více čitelnější než před rokem Vyšehrad. Je to ale vždy ošemetná otázka, hrajeme doma, budeme chtít navázat na domácí výkony z minulé sezóny. Přijede Baník, bude se hrát s velkou pravděpodobností v pátek večer, atmosféra, léto, snad výborné počasí. Věřím, že vše toto bude dělat fotbal a tento zápas krásným.

Musím říct, že to není špatný los hrát na úvod doma s Baníkem. Týmy, které sestoupí z první ligy, se musí s tou druhou sžívat. Takže to pro Baník nebude jednoduchý zápas, pro nás ale samozřejmě také ne. Věřím, že přijde hodně diváků. Přijede pochopitelně i hodně baníkovských fandů, kteří dokáží svému týmu vytvořit jako hosté domácí atmosféru. To může ale nahecovat i naše hráče. Věřím, že to bude kvalitní zápas.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies