FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Prezident klubu Ota Kohoutek: Hlavním jarním cílem je, aby se tým ještě více sehrál

Prezident klubu Ota Kohoutek: Hlavním jarním cílem je, aby se tým ještě více sehrál Z n o j m o - Po trenéru Radimu Kučerovi se k uplynulé přípravě i nadcházejícímu jaro vyjádřil také prezident klubu Ota Kohoutek. Ten nastínil, že hlavním cílem je v druhé části sezóny, aby se mužstvo ještě více sehrálo. Zmínil se také o tom, jaké se plánují změny v zázemí.

 
 
 

Mužstvo má za sebou zimní přípravu. Jaká byla?
Tato příprava je vždy delší z těch dvou, které se mezi soutěžními cykly nabízejí a je vždy o tom, aby hráči potrénovali a nasbírali síly. Myslím si, že trenér Radim Kučera je spokojený s přístupem hráčů i s tím, že se povedlo odtrénovat, co chtěl. Mimo dvou dlouhodobě zraněných hráčů Njireho a Cheredy, kteří se se zraněním potýkali od počátku až do dnešních dnů, je po zdravotní stránce vše v pořádku. Samozřejmě nepočítám nějaké drobné šrámy, které se vždy objeví. Takže i z tohoto pohledu probíhala příprava dobře.

V závěru nám vyšla příprava i výsledkově, i když to asi nelze přeceňovat...
Přesně tak. My jsme začali dobře, remízami s prvoligovými Jihlavou a Trnavou, to jsme zvládli herně i výsledkově. Pak přišel určitý výpadek, který ale potká prakticky každé mužstvo v přípravě, zvláště pokud se nachází v té nejnáročnější fyzické fázi. Tam jsme neměli nejlepší výsledky, ale důležité bylo, že se povedlo splnit objem přípravy. V závěru už se dostavily i výsledky. Nejvíce ceníme výhry 3:0 v polských Gliwicích, přičemž soupeř tři dni před tím porazil ve vzájemném utkání Baník.

Přes zimu jsme přivedli i čtyři nové posily, jaký jste byl záměr ohledně kádru?
My jsme v létě, poté, co se nám nepovedlo postoupit, udělali poměrně velký zásah do kádru. Odešlo hodně hráčů základní sestavy. Podzim jsme odehráli prakticky s novým složením mužstva a skončili jsme v tabulce šestí, což vnímáme pozitivně. Takže v tomto přestupovém okně už jsme neměli v úmyslu nějak zásadně kádr měnit. Naopak jsme se snažili jej udržet co nejvíce pohromadě, případně posílit na těch postech, kde nás kvalitativně tlačila bota. Odešli, respektive jim skončilo hostování, brankář Halouska a útočník Rybička, místo kterých přišel gólman Štěpanovský a střelec Teplý. Ten se jevil velmi pozitivně, nastřílel nejvíc branek v rámci druholigové přípravy a věřím, že mu ta gólová chuť vydrží i do mistrovských utkání. Vrátil se také Šamánek, přišel Štrombach, který však bohužel kvůli přestupnímu řádu může nastoupit až v příští sezóny. Bavili jsme se o tom, že chceme hráče na dlouhodobé kontrakty, aby kádr mohl být delší dobu pohromadě. Aby to bylo jako v minulosti, kdy jsme nedělali žádné velké zásahy a dařilo se nám. Budujeme tým i s výhledem na další ročníky.

Před námi je jaro, kdy nám nehrozí sestupové starosti na druhou stranu nejsem přímo v bitvě o postup, takže ideální k tomu, aby si mužstvo právě s výhledem do budoucna sedlo?
Je to tak. My chceme jaro především využít, abychom součástky v týmu sešroubovali ještě víc dohromady. Ale nebereme to tak, že o nic nejde. Začínáme v Opavě, pak máme doma České Budějovice, tedy týmy, které jsou v tabulce před námi. Jsou to dva atraktivní a důležité zápasy. Pokud nám výsledkově vyjdou, tak si myslím, že se ještě můžeme do zdramatizování boje o dvě postupová místa zapojit. Jsme si vědom, že na postupové místo máme ztrátu osmi bodů, což není málo, ale pokud se nám povedou úvodní dvě utkání, může se stát všechno. Ale hlavní je, aby se tým sehrál a předešli jsme takovým změnám, jaké jsme prodělali v létě.

Domácí utkání opět v pátek...
Ano, stejně jako na podzim je naším hracím dnem pátek, výkopy jsme ale posunuli na 19 hod. To platí, pokud nebudeme vybráni pro televizní utkání.

Téma, které znojemské fanoušky také hodně zajímá. Jaké budou změny v zázemí?
Máme v plánu dokončit tribunu naproti té hlavní, kde je ještě takový nedodělaný výsek. Máme hotovou projektovou dokumentaci a pracujeme na tom, abychom docílili stavebního povolení a zároveň usilujeme i o dotace, abychom mohli fotbalový stadion ucelit. I vzhledem k tomu, abychom měli ještě lepší argumentaci pro získávání mládežnických mezistátních zápasů, kterých už mohli diváci ve Znojmě několik shlédnout.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies