FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Doufám, že týmu pomůžu, přeje si nová útočná akvizice Tonda Růsek

Doufám, že týmu pomůžu, přeje si nová útočná akvizice Tonda Růsek Z n o j m o - Ve středu ráno se objevil ve znojemské kabině, absolvoval první trénink a po něm hned první rozhovor v novém působišti. Mladý útočník Tonda Růsek má za sebou úvodní seznamování po svém příchodu na hostování ze Zbrojovky Brno. Jako první měl tu čest také pózovat v novém dresu a už se těší na první ligové kolo v Příbrami.

 
 
 

Tondo, jak se tvoje hostování událo?
Byly to takové delší spekulace. Před týdnem, dvěma, jsem začal tušit, že by se mohlo něco takového stát. V pondělí jsem se od trenéra Habance dozvěděl, že se rozhodl mě poslat na hostování do Znojma. Ptal se mě, co na to říkám. Byl jsem samozřejmě pro, protože tady dostanu větší herní prostor než v Brně.

Bereš hostování ve Znojmě a Fortuna národní ligu jako posun v tvé kariéře?
Samozřejmě. Nemohl jsem si myslet, že se v osmnácti z dorostu nebo juniorky dostanu do základní sestavy Zbrojovky v první lize. Angažmá ve Znojmě je pro mě další postupný krok v kariéře.

Pro tebe bude asi jednodušší adaptace na druholigový fotbal vzhledem ke třem startům v první lize?
I v přípravě jsem nyní odehráli spoustu zápasů s druholigovými a také prvoligovými týmy. Myslím, že by pro mě druhá liga neměla být neznámou, vím, do čeho jdu.

Ve Znojmě bys měl nahradit Jirku Klímu, který se vrátil z hostování do Jihlavy. Sledoval jsi 1.SC v minulé sezóně?
Sledoval, myslím, že skončilo do šestého místa. Mám tu i hodně kamarádů, takže povědomí o Znojmu určitě mám.

Jaké máš cíle pro nadcházející půlrok, respektive celou sezónu?
Především bych chtěl, abychom jako tým bojovali o nejvyšší příčky. Doufám, že se mi bude střelecky i herně dařit, a že týmu pomůžu.

Ty jsi z Troskotovic, takže máš ke znojemskému regionu blízko. Jak se přihodilo, že jsi skončil ve Zbrojovce Brno a ne třeba ve Znojmě?
S fotbalem jsem začal v Troskotovicích, a pak jsem přestoupil do Miroslavi. V mládežnických soutěžích jsme hrávali i se Zbrojovkou. V jednom utkání jsem se líbil trenérovi, odjel jsem do Brna na testy a nechali si mě tam, takže to nebylo o tom, že bych si vybíral, jestli Znojmo nebo Brno. (s úsměvem)

Nic by nemělo bránit tomu, abys byl připravený do utkání už v sobotu, kdy hrajeme první kolo v Příbrami. Těšíš se?
Těším se hodně. V Příbrami jsem ještě nebyl, ani za celou dobu, co jsem byl v Brně v mládeži. Jsem na to zvědavý. (s úsměvem)

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies