FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bod z venku je pro hráče povzbuzením, reagoval Kalvoda na nedělní duel

Bod z venku je pro hráče povzbuzením, reagoval Kalvoda na nedělní duel P R A H A - Zasloužená remíza se podle Leoše Kalvody udála v dosud posledním kole. Hlavní trenér znojemského mužstva byl ve druhém poločase svědkem vyrovnání svého celku, v úvodní půli ovšem jeho svěřenci nevyužili dvě velké příležitosti a na konci poločasu obdrželi branku. Právě krátký výpadek před odchodem do kabin Kalvodu mrzel nejvíce.

 
 
 
This text will be replaced

Úvod zápasu patřil domácímu Žižkovu. Do prvních velkých šancí se ovšem dostal náš celek. Nejprve po přihrávce od Cihláře se poprvé v klubu mohl prosadit Dženis Beganovič, na středu pokutového území ovšem nastřelil jen brankáře Otáhala. O necelých deset minut později byl právě po přihrávce od Beganoviče ve velké příležitosti Mudra, jeho střela ale byla zablokovaná.

„První poločas jsme neodehráli dobře. Žižkov tam měl nějaké šance, které nevyužil. My jsme také měli jednu velkou nevyužitou příležitost,“ začal hodnocení zápasu Kalvoda. Podle jeho názoru si však znojemský tým došel pro remízu spravedlivě. „Za druhý poločas jsme si bodík zasloužili. Výsledek nechci nějak přeceňovat,“ pokračoval na pozápasové tiskové konferenci.

Jedním z klíčových faktorů duelu se stal první gól. Ten Žižkov vstřelil v samotném závěru prvního poločasu. „Klukům pořád říkám, že fotbal začíná první minutou a končí třeba pětadevadesátou. Neexistují tam žádné výpadky, my jsme tam však opět jeden měli, což nás stálo gól do šatny,“ mrzelo šedesátiletého kouče. Zároveň dodal, že v týmu jsou méně zkušenější fotbalisté, na což se ovšem vymlouvat nechtěl.

„V kádru máme také mladé hráče, které zabudováváme a mančaft přebudováváme. Ze starších hráčů je tam akorát Helísek, Mudra nebo snad ještě Teplý. Jinak to jsou samí dvacetiletí kluci. Je to ten samý problém, který má například Žižkov. Na to se nikdo nevymlouvá. Musíme tam hráče zabudovat a nějak to udělat. Nejde hrát jenom se staršími hráči,“ připomněl Kalvoda, v jehož týmu je momentálně čtrnáct fotbalistů, kteří nemají ani 26 let. Deset z nich má ke všemu stále maximálně 22 roků.

I díky tomu si možná remízy ze hřiště Žižkova cení o to více. „Každý bod z venku je důležitý. Hlavně jde o to, že se hráči trošku zvednou. Kdybychom prohráli a jeli tři hodiny do Znojma, tak by to bylo ubíjející. Je to pro ně takové povzbuzení. Musíme to potvrdit ve Slavičíně, kde nás čeká pohárové utkání a pak máme doma Prostějov. To je takové moravské derby, s Oldou Machalou ke všemu,“ uzavřel Kalvoda s vyzdvihnutím jeho kolegy, který ve Znojmě působil na začátku sezóny 2014/2015.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies