FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Starší dorost: Domácí dominance pokračuje. O jasné výhře se rozhodlo ve druhém poločase

Z N O J M O - Starší dorost se na domácím hřišti opětovně činil. V nedělním utkání se výběr Karla Bečky a Jiřího Kotlána nenechal překvapit ani FK Pelhřimovem, se kterým si poradil jednoznačně 6:2. Hned sedm branek zápasu přitom padlo až ve druhém poločase. Ztráta na první FK mládeže Vysočina Jihlava „B“ tak aktuálně činí sedm bodů, znojemští mladíci mají duel k dobru.

 
 
 

1.SC Znojmo-mládež,spolek: Polepil - Sivera (K), Pacula, Tříletý (68.Fajkus), Ševčík (46.Tumurbaatar) - Pospíšil V. (46.Kochan), Daniel (78.Pospíšil O.), Kohoutek, Kaššai - Stix (70.Dolejší), Pohanka

FK Pelhřimov: Károlyi - Matouš, Vaňkát (80.Adam), Sajner, Viktora, Heřmánek (70.Fanta), Šmíd V., Pernica (66.Vanhasselle), Fikar, Šmíd V. (70.Tomec), Bednář

Naši fotbalisté byli před úvodním výkopem v roli jasného favorita. Jako druhý tým tabulky na svém pažitu přivítali poslední celek soutěže, Pelhřimov dosud získal pouhých deset bodů. A to se nezměnilo ani po nedělním zápase.

Již v prvních minutách se znojemští hráči ukázali v parádním světle, k úspěšnějšímu vstupu však chybělo přesnější zakončení, čemuž nepomáhalo ani zamračené počasí. „Terén byl pro hráče nepříznivý. Hosté z Pelhřimova přijeli s taktikou zabezpečit obrannou fázi a po získání míče se co nejrychleji dostat k zakončení. Pro náš tým to měl být zápas, v kterém bychom se měli prosazovat kombinační hrou,“ vyjádřil se po zápase asistent trenéra Jiří Kotlán.

Skóre duelu mohlo být otevřené již v úvodní minutě, Radim Pohanka ale nikým nehlídaný před bránou soupeře mířil nad branku Ladislava Károlyie. Za dvě minuty byl Pohanka faulovaný ve vápně Pelhřimova, z nařízené penalty ale Stanislav Kohoutek minul. První branky utkání se tak hráči dočkali v osmé minutě, kdy po faulu na Pohanku využil přímý volný kop Radim Pacula. „Od této chvíle jsme se uspokojili až nad míru a hosté začali brát otěže hry do svých rukou. Tuto krizi se nám podařilo přečkat až do poločasu,“ mrzelo Kotlána.

Druhý poločas již ukázal sílu znojemského týmu. Sedm minut po začátku půle se prosadil Milan Stix, v šestapadesáté minutě hlavou zaslouženě zakončoval Pohanka. Hosté krátce po hodině hry snížili na 1:3. Dvaadvacet minut před koncem zápasu naši hráči podruhé v zápase kopali pokutový kop, ze kterého se napodruhé trefil kapitán Tomáš Sivera. Ihned poté šel na hřiště Milan Dolejší, jenž během svého pobytu stihl vsítit dvě branky. Poslední celek tabulky v závěru stihl už jen korigovat.

„Přišlo sice povinné vítězství, ale výkon některých hráčů nebyl zrovna přesvědčivý,“ dodal na závěr Jiří Kotlán. Znojemská „U-19“ tak nepoznala hořkost porážky ani ve svém dvanáctém domácím zápase MSDD-D st. Během těchto duelů si připsala deset výher a pouhé dvě remízy.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies