FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kvalitní test proti divizním mužům Staré Říše

Kvalitní test proti divizním mužům Staré Říše T a s o v i c e - Ve třetím zimním testu narazila naše dvanáctka na divizní muže Staré Říše. Vitaná konfrontace s mužským fotbalem sice přinesla prohra 0:2, výkon však ukázal potenciál. Stejně jako v předchozím zápase s osmnáctou Zbrojovky nás však trápila koncovka.

 
 
 

Příprava U19: 1. SC Znojmo - Stara Říše (muži) 0:2 (0:2)

Stará Říše je již etablovaným účastníkem divizní soutěže a Tasovice samozřejmě ze vzájemných zápolení v soutěži dobře zná. Cesta to tak byla pro našeho sobotní soupeře velmi povědomá. Utkání sneslo z obou stran v měřítku přípravy přísné parametry. V dresu Staré Říše nastoupil ještě loni hráč naší mládeže Jáchym Špalek a na pravém kraji zálohy sváděl souboje se svými bývalými spoluhráči. Vyrovnané utkání rozhodovaly maličkosti, zkušenější soupeř je dokázal využít a dostal se dvoubrankového vedení. „Na konci 1. poločasu jsme měli pasáž, ve které jsme ztratili několik míčů na naší polovině přihrávkou na hráče bez pohybu, na hráče, který nejde proti míči – další podnět pro nás a práci v tréninku. Důrazněji a více silově si také musíme počínat v osobních soubojích – v práci s tělem jsme za soupeřem výrazně zaostávali. Ano, hráči jsou mladí a nabírají v tomto směru zkušenosti, je ale potřeba si to uvědomit,“ zmiňuje trenér Znojma František Havlík, že střet s mužským fotbalem mnohdy nastavuje zrcadlo a čím víc takových zápasů mladí hráči absolvují, tím lépe.

Ve druhém dějství naši fotbalisté ještě přidali na aktivitě, byť šli do utkání z plné zátěže, poprali se s utkáním velice dobře. Postupem času jsme si vypracovali i dobré šance, trápí nás však finální fáze, jakoby vždy chyběl malý kousíček, aby vše klaplo. Železného vychytal brankář, nezužitkovali jsme ani rohové kopy, kdy měli ve dvou případech hráči gól takřka na hlavě. „Ve druhém poločase jsme byli aktivní, dokázali jsme soupeře zatlačit a vypracovat si dostatečné množství nebezpečných situací – finálně fáze byla ale žalostná. Ke konci už to bylo o otevřené obraně – my jsme chtěli dát gól, soupeř nás nepotrestal za naši hru na riziko,“ popisoval znojemský lodivod.

Ohlasy:

František Havlík (trenér Znojma): Velmi dobrý test pro naše mladé hráče – herně slušný výkon se spoustou pozitivních prvků v naší hře. Zápasy se rozhodují na posledních dvaceti metrech – tady nám prostě chyběla kvalita a přesnost v zakončení. Zápas nám opět ukázal, na čem musíme v týdnu pracovat.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies