FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Ani déšť nás neodradil, potřetí jsme se účastnili Tříkrálového běhu v Práčích

Ani déšť nás neodradil, potřetí jsme se účastnili Tříkrálového běhu v Práčích Z n o j m o - Tříkrálová sobota nám nepřipravila moc vlídné počasí, naši fotbalisté jsou ale na rozmary počasí zvyklí a vytrvalý déšť je tak od třetí účasti na Tříkrálovém běhu v Práčích odradit nemohl. I v tomto ročníku s číslovkou tři se běželo pro dobrou věc, tentokrát se pomáhalo Matyášovi z Dobšic.

 
 
 

Tříkrálový běh má za sebou teprve tři ročníky, už nyní ale můžeme říct, že se z něj stává velice krásná tradice. Každoročně jím startujeme zimní přípravu, když navíc zároveň můžeme podpořit dobrou věc, dáváme vždy palec nahoru. I tentokrát jsme na pětikilometrovou trať vyslali početnou skupinu v čele s trenérem U19 Frantou Havlíkem a manažerem mládeže Miroslavem Paulem. Primát našeho nejrychlejší běžce ale patřil hráči staršího dorostu Filipu Durdovi, který o takřka čtyřicet vteřin vylepšil svůj výkon z loňského běhu a obsadil 6. místo, za ním se pak seštosoval vláček jeho parťáku z klubu - Ondra Čížek, Vojta Koukal a domácí Kuba Olšanský.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 1. SC ZNOJMO - mládež (@1scznojmomladez)

Umístění ale tolik podstatné nebylo, jak už bylo zmíněno, Tříkrálový běh, jež pořádají Matky v běhu ve spolupráci s fotbalisty FK Práče, je charitativním závodem. Letos se pomáhalo Matyáši Bendovi z Dobšic, který měl tu smůlu, že přišel na svět moc brzy a nemůže se sám pohybovat. Trpí dětskou mozkovou obrnou, kvadruparézou včetně mentálního postižení. Celý výtěžek z akce bude věnován na intenzivní rehabilitaci, popřípadě operaci nehrazenou ZP, drobnosti jako je zimní fusak šitý na míru nebo novou autosedačku. Nakonec se vybralo krásných 204 000 Kč, musíme rovněž připomenout, že celou akci odmoderoval jako v předchozích ročnících Petr Švancara, který se posléze vydal i na trať.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 1. SC ZNOJMO - mládež (@1scznojmomladez)

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies