FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo zakončí sezónu moravským derby ve Zlíně

Znojmo zakončí sezónu moravským derby ve Zlíně Z n o j m o - V sobotu se ve Zlíně zakončí pro Znojmo nováčkovský ročník ve druhé lize. Hlavní cíl se podařilo splnit, definitivní záchranu si Jihomoravané zajistili už v minulém kole. Na Letné tak budou znojemští fotbalisté již uvolnění a pokusí se zakončit sezónu dobrým výsledkem.

 
 
 

Jarní kocovina - Tescoma Zlín

V minulé sezóně sahal Zlín po postupu do první ligy, což mu nakonec těsně nevyšlo. I v tomto ročníku druhé nejvyšší soutěže měli Ševci podobné ambice i s podstatně změněným a omlazeným kádrem. Podzim dával tušit, že cíle nebyly plané, Zlín měl na šestém místě jen tříbodovou ztrátu na druhou Vlašim. Jarní část sezóny však přinesla velké vystřízlivění. Klub z obuvnického města nenavázal na svoje výsledky z podzimu a málem se i namočil do boje o záchranu. Ševce v podstatě zachraňovalo domácí prostředí. Venku však čekali marně na výhru. Zlínu se nedařilo dotahovat dobře rozjeté zápasy do vítězného konce a často žehral na nízkou produktivitu, šancí si totiž dokázal moravský celek mnohdy připravit spoustu. Místo předních příček v tabulce je tak Zlín momentálně na 10. místě se ziskem 38 bodů. V případě výhry v posledním kole se však může ještě posunout výše. Což však asi dojem z jara asi úplně nevylepší.

V zimě se přitom ještě posilovalo, i to mělo zaručit boj o první dvě pozice. Z hostování ze Slovenska se vrátil střelec Karel Kroupa, který svojí pověsti na jaře dostál a nasázel soupeřům 7 branek. Posilou do obrany pak byl Pavel Malcharek a po zdravotních problémech se do týmu a mezi tři tyče vrátil brankář Aleš Kořínek. Tým však táhli hlavě záložníci Filip Novák (8 branek) a Jiří Dobeš (9 branek).

Ještě však ani druhá liga nedosáhla svého finiše a ve Zlíně už vzhlížejí k další sezóně. Na vlastní žádost končí na trenérské lavičce po dlouhých letech Marek Kalivoda. Pohromadě nezůstane ani realizační tým. Nové trenéry už však Ševci znají, v příští sezóně povedou Zlín trenéři Alois Skácel a Jiří Chytrý. Avizované jsou také změny v hráčském kádru. Jediným známým odchodem je zatím přesun Karla Kroupy do slovenské prvoligové Senice, která obsadila v letošním ročníku druhou pozici.

Poslední zápasy Zlína opět působí rozporuplně, jako v celém jaru. Domácí výhra proti Varnsdorfu a vysoké vítězství nad Mostem. Na druhou stranu však prohra s beznadějně posledním Hlučínem. Poslední zápas sehráli Ševci na Julisce, kde ovšem byli Dukle vyrovnaným soupeřem, na vítězství nebo alespoň bod to ovšem nestačilo. Před domácím publikem bude chtít Zlín samozřejmě poslední utkání vyhrát. Doma byli Ševci za celou sezónu pokořeni pouze dvakrát. Na podzim je porazila Jihlava a na jaře pak hodně šťastně Žižkov jen zásluhou vlastní branky Malcharka.

Mise splněna, bude se však rozhodovat u zeleného stolu

Znojmo v minulém kole splnilo svůj cíl a definitivně se zachránilo ve druhé lize. Pro nováčka je to tak nezanedbatelný úspěch, je také zajímavé, že všichni tři novicové se dokázali ve druhé lize udržet a rozhodně nehráli druhé housle. Například Sezimovo Ústí své soupeře pořádně prohánělo. Ale zpět k Jihomoravanům, těm stačila v domácím zápase proti Čáslavi i vydřená remíza. Kladno se totiž sesypalo a ztratilo výborně rozehraný zápas se Sokolovem, který se skončil také nerozhodným výsledkem. Kladno se tak přidalo k Hlučínu a toto duo bude hrát v příští sezóně o patro níž. Jasno je i o postupujících do 1. ligy - Dukla Praha, Viktoria Žižkov.

Na trávníku se tak Znojmu udržet druhou ligu podařilo. Na poli administrativním "zatím" ne. Znojmu, Varnsdorfu, Vlašimi a Mostu totiž nebyly uděleny profesionální licence, které jsou nezbytné při působení ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži. Všechny týmu se však mohou odvolat. U Znojma jde o doplnění náležitostí související s převodem s.r.o. na a.s., což by neměl být problém. Účast v další sezóně druhé ligy tak není ohrožena.

Při zakončení sezóny ve Zlíně by měl být k vidění dobrý, útočný fotbal. Znojmo je zachráněno a může tak hrát uvolněně, což by se mohlo projevit i na hřišti. Na podzim skončil vzájemný zápas 1:1. A i na jaře by Znojmo bylo rádo Zlínu vyrovnaným soupeřem. Ve hře je ještě eventuální dvanácté místo.

Na podzim

Neděle 7.11.2010 / Znojmo - Zlín 1:1 (1:1)
Branky: 29. Yonov - 2. Bačík.
ŽK: 4. Zapalač, 7. Trnovec, 51. Yonov, 70. Podzemský, 80. Krhut - 7. Zbožínek, 28. Šmahaj.

1. SC Znojmo: Hrubý - Hříbek (80. Švarc), Yonov (K), Mička, Lukáš - Podzemský, Trnovec, Zapalač - Krhut, Kováč (73. Vavřík), Látal.

FC Tescoma Zlín: Zapletal - Malý, Pazdera, Dobeš R., Elšík, Zbožínek (K), Novák, Jelínek, Šmahaj (77. Šrom), Bačík, Dobeš J. (46. Borák).

Poslední zápasy

Znojmo - Čáslav 1:1 (0:0)
Branky: 63. Mička - 48. Hušťava.
ŽK: 6. Kazár, 69. Nepožitek, 80. Kováč - 3. Hejný, 15. Ptáček, 60. Růžička, 63. Macek, 85. Bárta.
ČK: 38. Hejný.

1. SC Znojmo: Hrubý - Kazár, Yonov, Mička, Sukup - Lukáš, Nepožitek, Lacko (86. Trnovec), Hnaníček (67. Kováč) - Zifčák (73. Krajičič), Vašíček.

Dukla Praha – Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 13. a 57. Berger.
ŽK: Šiml - Hájek.

FC Tescoma Zlín: Kořínek – Pazdera, Zbožínek, Hájek, Jelínek – Švach (64. Dobeš J.), Dobeš R., Elšík, Novák – Bačík (64. Šrom), Poznar (84. Červenka).
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies