FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Proti juniorce Brna splněna role jasného favorita

L a n ž h o t - První zápas na soustředění v Břeclavi náš tým dle předpokladů zvládl. Proti juniorce Brna především v první půli dominoval a vyhrál ji 3:0. V té druhé se tradičně sestava trochu promíchala a znojemský tlak trochu upadl. Nicméně jsme ještě dokázali přidat čtvrtý gól. Celé utkání odehrál navrátilec Tomáš Okleštěk.

 
 
Lanžhot (Brno JUN), středa 9.7.2014
1.SC Znojmo FK - FC Zbrojovka Brno  4:0  (3:0)
Branky: 14. Pázler, 27. Buchta, 44. Žondra, 59. Cihlář.
1.SC Znojmo FK: 1. poločas: Doleček – Helísek, Buchta, Odehnal, Cihlář – Lacko, Okleštěk, Kovačić – Stáňa, Žondra, Pázler. 2. poločas: Andrejko – Hříbek, Yonov, Zezula, Šilinger – Lacko (68. Pokorný), Okleštěk, Kovačić (58. Lama) – Helísek (68. Yilmaz), Comara, Cihlář.
FC Zbrojovka Brno: Halouska – Šural, Krška, Sedlo, Pospíšil, Duda, Černý, Juříček, Levai, Weber, Krejčíř. Do 2. půle zasáhli: Sodomka, Štrombach, Bednář, Pazourek, Přichystal, Fojtík, Záleský (GK).

Komentář k zápasu

Od začátku utkání nastoupil Tomáš Okleštěk, který se zařadil do trojčlenné středové řady po bok Kovačiće a Lacka. V úvodu utkání ještě nebyla znát převaha našeho týmu a Zbrojovka chvíli vedla vyrovnanou partii. Pak se ale logicky projevila kvalita na znojemské straně a brněnští mladíci museli čelit jednomu útoku za druhým. Již ve 14. minutě pak přišel vedoucí gól. Lacko našel z pravé strany před bránou osamoceného Jana Pázlera a ten má v přípravě skvělou střeleckou formu.

V dvacáté minutě pak musel hasit Halouska nebezpečnou skákavou střelu Žondry. Svěřenci trenéra Machaly trápili Brno především vysokým napadáním, čím často získavali míče. Přesné rozehrávky středové řady pak vysílaly do útoku rychlá křídla. S návratem Oklešťka kreativita v našem týmu rozhodně vzrostla, což se několikrát ukázalo. Například při druhém gólu, kdy Okleštěk rozehrál roh do středu hřiště na Lacka, který následně našel centrem před bránou Radka Buchtu. Ten ve skluzu dokázal překonat gólmana.

Další krásné kombinace už pak většinou selhávaly na finální fázi. To však nebyl případ 44. minuty, kdy svým centrem našel Helísek na přední tyči Libora Žondru, který se v těchto pozicích nemýlí a hlavou trefil přesně.

Do druhé půle se obě sestavy obměnily a Znojmo se pod dojmem jasného vedení už tolik nedostávalo do šancí a tlaku. Naopak začala hrozit i Zbrojovka, ale svěřence trenéra Dostálka výrazně trápila koncovka a řešení rychlých brejků. Své by o tom mohl vyprávět Štrombach. Náš tým se oproti tomu dokázal ještě jednou prosadit. Po ose Comara - Šilinger přišel centr na Tomáše Cihláře, který rybičkou v 59. minutě skóroval.

Dobré šance na zvýšení skóre měl pak i Comara, který si ale míč nechal v dobré pozici odskočit, a také Yilmaz, jemuž se ale míč před prázdnou bránou nešťastně zamotal. Znojmo tak nakonec zvítězilo na juniorském týmem Zbrojovky 4:0.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies