SK Hanácká Slavia KroměřížFC Zlínsko, spolekFK Třinec1.SC Znojmo FKSK UničovMFK Karviná BFC HlučínFK HodonínFK Frýdek-MístekFC Zlín BTJ Start BrnoFC Slovan Rosice1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FK BlanskoČeský SK Uherský Brod, spolekFC Zbrojovka Brno BFC StráníTJ Union Hlubina
 

U19: Parádní vstup do ligy, zvítězili jsme v Prostějově

U19: Parádní vstup do ligy, zvítězili jsme v Prostějově Z n o j m o - Devatenáctka neprožila výsledkově úplně povedenou přípravu, Rozhodují však mistrovské zápasy a tam jsme se v úvodním kole 2. Moravskoslezské dorostenecké ligy blýskli. Navázali jsme na úspěšnou generálku a na hřišti ambiciózního Prostějova zvítězili 2:0.

 
 
2.kolo, pátek 9.8.2024
1. SK Prostějov - 1.SC Znojmo-mládež  0:2  (0:1)
Branky: 45+1. Řepa (pen.), 61. T. Drozd.
ŽK: Černoch, Sláma, Balenčin - Pet. Šuba, Kosmák, Plicka.
Rozhodčí: Silný - Doležal, Král.
1. SK Prostějov: Šnajdr - Ondris, Šídlo (46. Struhár), Trunda (c), Sláma - Balenčin (84. Charvot), Schweidler, Černoch (46. Palčo) - Vágner, Tomaj, Páleník.
1.SC Znojmo-mládež: Plicka - Kosmák, T. Drozd, Pet. Šuba, Brzobohatý (67. F. Štěpánek), Rolník (84. Vünsch), Prycl, Řepa (c), Durda, Š. Kříž, Bernát (84. N. Škopek).

Komentář k zápasu

Do Prostějova jsme v pátek nejeli jako favorité, v tomhle ohledu byl míč na straně domácích. Realita na hřišti však byla jiná. Naši fotbalisté se prezentovali tím, co nás dlouhodobě zdobí - skvělý týmový, zodpovědný a odpracovaný výkon na hranici možností. Odměnou byly tři body, na jejichž zisk bylo zaděláno už v první půli. Samostatný nájezd Durdy nás sice ještě do vedení neposlal, krátce před přestávkou však domácí zastavili pronikajícího Matyho Bernáta a pískala se penalta. Tu proměnil kapitán David Řepa a do kabin jsme tak šli s jednogólovým náskokem a také psychologickou výhodou. „V 1. poločase jsme velmi dobře vyhodnocovali, kdy pracovat u sebe v bloku a kdy jít do presu – z těchto situací jsme taky po zisku míče na soupeřově polovině vytěžili šance,“ hodnotil trenér František Havlík.

Bylo jasné, že domácí se s tímto stavem ve druhé půli nesmíří a dal se tak očekávat z jejich strany nemalý tlak na vyrovnání. V tomhle byl velmi důležitý druhý gól, který v 61. minutě vstřelil Tomáš Drozd. „Kluci výborně sehráli standardku. Poté nás domácí zmáčkli, ve dvou klíčových situacích nás ale podržel Plicka v bráně a zápas, ve kterém bylo spoustu emocí, jsme pak dovedli do vítězství, kterého si na půdě kvalitního soupeře velmi vážíme - pro které jsme si ale vyspělým taktickým, běžeckým a soubojovým výkonem prostě šli,“ komentoval průběh druhé půle náš lodivod. Jeho svěřenci tak mají za sebou velmi příjemný vstup do ligy, která bude i v této sezóně velmi náročná. Nyní bude důležité tři body z venku potvrdit v domácím utkání s nováčkem z Hranic. Zápas se hraje v sobotu 17. srpna od 10:30 na Čafce.

Ohlasy

Matěj Vybíhal (trenér Prostějova): Úvodní utkání sezóny naprosto pohřbilo povedenou přípravu. Dnes jsme neměli odražené míče, nulovou rotaci hráčů uprostřed a nebyli jsme dnes tak odvážní jako v předchozích zápasech. Soupeř přijel s taktikou od první minuty to odválet a hrát z bloku nahoru. Za celý zápas jsme si s touto jednoduchou hrou nedokázali poradit a soupeři se přizpůsobili. Dnešní výkon byl velkým zklamáním.

František Havlík (trenér Znojma): Jsme rádi, že kluci navázali na poslední přípravné utkání před sezónou a uvědomili si, že musíme hrát zápasy v maximálním fyzickém, komunikačním a emočním nastavení. V 1. poločase jsme velmi dobře vyhodnocovali, kdy pracovat u sebe v bloku a kdy jít do presu – z těchto situací jsme taky po zisku míče na soupeřově polovině vytěžili samostatný nájezd Durdy, či průnik velmi dobře pracujícího Bernáta, kterého domácí zastavili až faulem v pokutovém území, což následně potrestal proměněnou penaltou David Řepa. V poločase druhém pak kluci výborně sehráli standardku. Poté nás domácí zmáčkli, ve dvou klíčových situacích nás ale podržel Plicka v bráně a zápas, ve kterém bylo spoustu emocí, jsme pak dovedli do vítězství, kterého si na půdě kvalitního soupeře velmi vážíme - pro které jsme si ale vyspělým taktickým, běžeckým a soubojovým výkonem prostě šli. Komentovat hodnocení trenéra domácího týmu je pak asi zbytečné - pravděpodobně jsme byli na jiném zápase...

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies