FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dorostenecké derby proti Tasovicím

V derby osmmáctka dosáhla pouze na bod, ale šestnáctka si zastřílela a vyprovodila mladíky Tasovic jěště milosrdnou "devítkou".

 
 
 
Sobota 25.9. 2010
Starší dorost B - U 18
1. SC Znojmo "B" - Sokol Tasovice 1:1 (0:1)
Branka: Benda
Ž.K. 0
Sestava: Šturala- Sobotka, Šplíchal, Honz, Beneš - Nováček, Vítek, Bula V., Kocián - Šabaka, Kazdera (46. Benda)

Úvod sobotního derby byl od začátku ve znamení útočné hry obou mužstev. Ve 23. minutě zvonila za Šturalem tyč, po hlavičce hostujícího útočníka. Takřka v zápětí trefil tasovický Blahoudek střelou z dálky opět tyč. Ve 29. minutě dovršil "hattrick" konstukcí znojemský Nováček, který trefil hlavou břevno, na které vytáhl míč hostující brankář Sližík. Ve 32. minutě už to nebylo ani břevno ani tyč, ale míč se třepal v naší síti. Čermák zatáhl míč, odcentroval a posadil míč na hlavu Szajka, který dal na 0:1. Ve 36. minutě střílel Vítek a odražený míč do sítě dopravil Kazdera, bohužel z ofsajdu.

Do druhé půle vstoupili znojemští s touhou vyrovnat. Na úvod to bylo pouze pět rohů v rychlém sledu po sobě. Hosté zahrozili v 61. minutě, když tasovický hráč trefil špatně míč ve vyložené pozici. V 65. minutě bylo srovnáno, když ohromnou minelu hostující brankáře Sližíka, kterého přeskočil jednoduchý míč doklepl do branky střídající Benda. Ve 72. minutě tentýž hráč vystřelil velmi přesně, ale Sližík svoji přechozí chybu napravil a vyrazil míč na roh. Do konce utkání se hra přelévala mezi vápny, ale brankové příležitosti už žádně nepřišly.

"Utkání mělo na poměry krajského přeboru vysoké tempo a celkem slušnou úroveň. Tasovice nás v první půli přehráli jednoduchou bojovnou hrou a mohli skórovat jěště klidně dvakrát, ve druhém poločase jsme se zlepšili, ale stačilo to pouze na vyrovnání, které je pro nás dnes málo. " řekl po utkání vedoucí mužstva Zdeněk Barteis.

Mladší dorost B - U 16
1. SC Znojmo "B" - Sokol Tasovice 9:0 (7:0)
Branky: Novák 4, Zvěřina 2, Le Minh, Vala, Nehyba
Ž.K 0
Sestava: Hél - Binder, Kolegar (41. Ošmera), Buriánek, Kunst (41. Vrbka) - Vala, Šišlák (61. Hrazdílek), Nehyba - Novák, Zvěřina, Le Minh (52. Pospíchal)

První s posledním a od úvodního hvizdu rozhodčího Vodáka to bylo na hře znát. Ve 2. minutě zahrál Nehyba roh přesně na první tyč, kde si dobře naběhl Zvěřina a otevřel skóre. V 9. minutě přihrál velmi dobře Šišlák na Nováka, který byl ve vápně sražen, Kunst však penaltu neproměnil. V 11. minutě přestřelil z blízka ve vyložené šanci Novák. Ve 14. minutě zvonilo břevno naší branky, po daleké střele hostů. Ve 20. minutě se Novák uvolnil a brankář vyloženou brankovou příležitost vyrazil na roh, z následného rohu dorazil odražený míč do sítě Le Minh. Ve 22. minutě to už bylo 3:0, Novák se opět individuálně prosadil a střelou pod břevno nedal brankáři šanci. Ve 27. minutě se na druhé straně pro změnu uvolnil Le Minh a míč naservíroval podél brankáře Novákovi, který dal na 4:0. Hattrick mohl Novák stihnout už v první půli, ale to by nesměl ve 29. minutě přestřelit z pěti kroků branku. Ve 32. minutě odcentroval Kunst a Nehyba krásně z voleje trefil na zadní tyč, 5:0. Ve 33. minutě přihrál Vala do pěkné české uličky Zvěřinovi a ten samostatný únik proměnil, 6:0. Ve 40. minutě zahrával Le Minh standartní situaci z kraje hřiště a Vala netradičně hlavou zvýšil na 7:0.

Druhá půle začala střelou střídajícího Vrbky do šibenice, ale brankář hostí vyrazil na roh. V 51. minutě uvolnil Vala Le Minha, který vystřelil z blízka pouze doprostřed. V 60. minutě byl ve velkém čtverci sražen opět Novák a tentokrát si penaltu sám proměnil a dovršil hattrick, 8:0. V 77. minutě uzavřel Novák po průniku Vrbky na konečných 9:0 střelou do prázdné branky.

"Utkání bylo jasně v naši režii. Jsem zklamaný, že tempo z první půle jsme nepřenesli i do druhé a podvědomně jsme polevili. Na druhou stranu jsme uhráli první nulu v sezóně a to je pro nás také velmi důležité. Pro mě osobně to byl pikantní souboj, jelikož v Tasovicích aktivně hraju, takže kluky za vítězství odvděčím zákuskama a limonádou." řekl s po utkání jeden z trenérů Miroslav Paul.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies